Αποκάλυψη του Ιωάννη σε ερμηνεία. Η λύση, δηλ. το άνοιγμα των επτά σφραγίδων. Αρχίζει η αποσφράγιση των έξι πρώτων σφραγίδων. Με το άνοιγμα κάθε σφραγίδας, παρουσιάζονται ίπποι και καβαλάρηδες.
Αποκ. ΣΤ΄1. “Και είδα ότι άνοιξε το αρνίον (ο Χριστός)
μία από τις επτά σφραγίδες και άκουσα ένα από τα τέσσερα ζώα (αγγέλους) να λέει με φωνή σαν βροντή. Έλα.
Και να βλέπω να ξεπετάγεται μπροστά μου ένα κάτασπρο άλογο πάνω στο οποίο καθόταν καβαλάρης με τόξο και δόθηκε σε αυτόν στεφάνι και εξήλθε νικώντας τους εχθρούς και θα τους νικήσει οριστικά”.
Το Αρνίον – Χριστός ανοίγει την πρώτη από τις επτά σφραγίδες. “ενός εκ των τεσσάρων ζωών” , το ζώο αυτό είναι ένα από τα τέσσερα ζώα, που ευρίσκονται εις το μέσο του θρόνου του Θεού και κυκλικά Του και συμβολίζει τον αγγελικό κόσμο. Ο αγγελικός κόσμος δηλ. οι άγγελοι ενδιαφέρονται, αγωνιούν και συμπάσχουν για τα όσα συμβαίνουν στην ανθρωπότητα. Φωνάζουν με “φωνή βροντής” για να προσέξουμε διότι τώρα αρχίζουν μεγάλα και κοσμοσωτήρια γεγονότα να αποκαλύπτονται.
Το άλογο τι σημαίνει; Το άλογο είναι ζώο πολέμου και συμβολίζει αγώνα. Το ιππικό ήταν το κυριότερο στρατιωτικό σώμα. Ο καβαλάρης του πρώτου αλόγου είναι ο Ίδιος ο Χριστός. Είναι λευκός ο ίππος, διότι ο πόλεμος του Χριστού θα είναι νικηφόρος. Επίσης συμβολίζει τους λευκούς σκοπούς του Χριστιανικού αγώνα.
Οι σκοποί του Χριστιανισμού είναι η σωτηρία της ανθρωπότητας και ξεχωρίζουν με την κρυστάλλινη ειλικρίνεια, την καθαρότητα και λευκότητα τους. Δεν είναι όπως οι σκοποί άλλων κινημάτων και πολέμων, που άλλα συνθήματα πετούν και άλλους σκοπούς υπηρετούν. Ο Χριστιανικός αγώνας είναι ειρηνικός, ευεργετικός, άγιος και καθαρός και έχει ήδη αρχίσει εδώ και δύο χιλιάδες έτη και, και θα συνεχίσει μέχρι της συντέλειας των αιώνων.
Ο Χριστιανικός αγώνας επιβάλλεται με την αγάπη. Οι Χριστιανοί στον αγώνα αυτόν αποστέλλονται “ως πρόβατα εν μέσω λύκων”. Δεν σφάζουν, αλλά θυσιάζονται. Δεν χρησιμοποιούν την τακτική του “δια πυρός και σιδήρου”, αλλά νικούν με τον Σταυρό και το Ευαγγέλιο. Η νίκη αυτή άρχισε από τον Γολγοθά. (Εκεί ο Χριστός έδωσε την κρατερά μάχη με τον Σατανά).
Στο πέρασμα των αιώνων μετά τα Μαρτύρια των Χριστιανών, τις θυριωδίες, σφαγές, τρομοκρατίες και θανάτους αποτρόπαιους, ο Μωαμεθανισμός, ο Κομμουνισμός, ο Σιωνισμός, ο Εθνικοσοσιαλισμός και ο Φασισμός πολέμησαν σκληρά τον Χριστιανισμό. Κινήθηκαν εναντίον του κολοσσοί σκοτεινών δυνάμεων, αλλά τα σχέδια τους απέτυχαν. Και η αποτυχία των εχθρών του Χριστού θα συνεχίζεται μέχρι την συντέλεια των αιώνων, διότι ο Χριστός δεν “εξήλθε νικών” μίαν μόνο νίκη, αλλά και “ίνα νικήση”. Η τελική νίκη θα είναι του Χριστού.
Επιβεβαίωση της θριαμβευτικής νίκης του Χριστιανισμού είναι επίσης και ο στέφανος που δόθηκε στον ιππέα του λευκού ίππου. Ο στέφανος συμβολίζει την νίκη της Εκκλησίας του Χριστού και την Βασιλεία. Η Ορθοδοξία με αρχηγό τον Χριστό θα θριαμβεύσει. Το στεφάνι της νίκης θα το λάβουν και οι πιστοί του Κυρίου, που θα αγωνιστούν καθαρά και ειλικρινά.
Γιατί αρχίζει το άνοιγμα των σφραγίδων με τη νίκη της Εκκλησίας: Προεξαγγέλεται η νίκη των πιστών για λόγους ψυχολογικούς και παιδαγωγικούς. Είναι μία προκαταβολική παρηγοριά και ενθαρρυντική τόνωση. Μας λέει ο Θεός μέσω του Ευαγγελιστή, ότι πρέπει να παλέψουμε και ότι δεν πρέπει να δειλιάζουμε από τις δοκιμασίες και από τους διωγμούς που θα ξεκινήσουν σύντομα, στα χρόνια του Αντίχριστου. Ο Χριστιανισμός της Δύσεως, ο Παπισμός και ο Προτεσταντισμός είναι αιρέσεις και επομένως αντιστρατεύονται την Εκκλησία του Χριστού. Λογίζονται εχθροί του πρώτου καβαλάρη της Αποκαλύψεως μέχρι να αναγνωρίσουν την πλάνη και τις κακοδοξίες τους και επανέλθουν εις την Ορθόδοξη Πίστη, διότι τώρα παρερμηνεύουν το Ευαγγέλιο και το ορθό δόγμα. Η νίκη λοιπόν της Εκκλησίας θα είναι η νίκη της Ορθοδοξίας. ΠΡΟΣΟΧΗ, στους ψευδοπροφήτες, δηλ. στους ορθόδοξους ιερείς που συμπροσεύχονται και συλλειτουργούν με τους παπικούς και υπόλοιπους αιρετικούς. Σύμφωνα με τους Αγίους Πατέρες μας δεν πρέπει να πηγαίνουμε στις εκκλησίες τους και να μην τους αποκαλούμε αδερφούς μας.

το άνοιγμα των επτά σφραγίδων