Οι τεθλιμμενοι θελουσι φαγει, και ΘΕΛΟΥΣΙ ΧΟΡΤΑΣΘΗ, θελουσιν αινεσει τον Κυριον οι εκζητουντες αυτον, η καρδια σας θελει ζη εις τον αιωνα. Ψαλμος 22:26.

Στο διαβα της ζωης ολοι θα περασουμε απο διαφορες θλιψεις, πονους και συμφορες, ομως ως τεκνα Θεου με τον Σωτηρα Χριστο μεσα στην καρδια, με την πιστη και εμπιστοσυνη μας στον Λυτρωτη μας Ιησου, ξερουμε πως ο Θεος ποτε δεν θα μας αφησει και ουτε θα μας εγκαταλειψει. Ξερουμε πως Εκεινος θα μας προστατευει, παρηγορει και ενδυναμωνει. Ξερουμε οτι τα παντα συνεργουσι προς το αγαθον, παντοτε για το δικο μας καλο, ενοσω αγαπαμε τον Κυριο μας, και τον ακολουθουμε πιστα και με υπακοη κανουμε το θελημα του. Ιωαν.10:28-30. Ρωμ.8:28. Β’ Κορινθ.1:3,4. Εβραιους 13:5.

Οι τεθλιμμενοι θελουσι φαγει, και θελουσι χορτασθη, ισως οταν ειναι το θελημα του Θεου περασουν και μεσα απο δυσκολιες, διωγμους και δοκιμασιες, για τον καλο αγωνα της πιστης, ομως αγαπητοι μου και αν ακομη βρεθουμε εν κοιλαδι σκιας θανατου, ο Κυριος μας θα ειναι μαζι μας για μας καθοδηγει και ασφαλιζει, δια να μας ετοιμασει το πλουσιο τραπεζι της αγαπης, της χαριτος και του ελεους, ωστε να υπερχειλιζει το ποτηρι της αγαπης απο τη δικη μας ζωη για να ξεδιψα και αλλες πολλες διψασμενες ψυχες, και θα μας δινει την χαρα και βεβαιοτητα οτι χαρις και ελεος θα μας ακολουθουν πασας τας ημερας της ζωης μας, η οποια θα μας φερει στο αιωνιο κατοικητηριο μας, το αχειροποιητο, το αιωνιο που ειναι στους ουρανους, οπου θα περασουμε την αιωνιοτητα, και θελω κατοικει εν τω οικω του Κυριου εις μακροτητα ημερων. Ψαλμος κγ’=23:1-6. Ιωαννου 4:14. Β’ Κορινθιους 5:1,5,20. Εφεσιους 2:1-10.

Τον πνευματικο χορτασμο οπως και τον υλικο μας τον δινει δωρεαν μονο ο Καλος μας Ποιμενας ο Σωτηρας Χριστος. Οι θλιψεις της δοκιμασιας στη ζωη του πιστου, με την πιστοτητα του με την ταπεινη υπηρεσια του στον Θεο με υπομονη και εγκρατεια, με ευχαριστια και προσευχη, γραφει ο Ιακωβος, μακαριος ειναι ο ανθρωπος οστις υπομενει πειρασμον, διοτι αφου δοκιμασθη-μεσα σε διαφορες θλιψεις, θελει λαβει τον στεφανον της ζωης, τον οποιον υπεσχεθη ο Κυριος εις τους αγαπωντας αυτον. Ματθαιου 6:33. Ιακωβ.1:12. Α’ Πετρου 1:2-9,18-25.
Η θυσια του Χριστου επανω στο σταυρο ηταν του πονου, της αγωνιας και θλιψις η οποια εφερε το ευλογημενο αποτελεσμα της νικης ενατι του θανατου με την ενδοξη ανασταση του, για τη δικη μας αιωνια σωτηρια. Επειδη παντες ημαρτον και υστερουνται της δοξης του Θεου, δικαιουνται δε δωρεαν με την χαριν ΑΥΤΟΥ, δια της απολυτρωσεως της εν Χριστω Ιησου. Ησα’ι’ας νγ’=53:1-12. Ρωμαιους 3:20-28. 4:25. Α’ Κορινθιους 15:54-58. Β’ Τιμοθεου 1:9,10.

…θελουσιν αινεσει τον Κυριον οι εκζητουντες αυτον, οταν καθε αμαρτωλος με μετανοια για τις αμαρτιες ΖΗΤΗΣΕΙ με πιστη στον Χριστο αφεση αμαρτιων και τον δεχθει Σωτηρα, ΤΟΤΕ ο Κυριος θα τον ανεβασει απο τον λακκον της ταλαιπωριας, εκ βορβωδους πηλου, και εστησεν γραφει ο Βασιλειας Δαβιδ, επι πετραν-επανω στον Κυριο-εστησε τους ποδας μου, εστερεωσε τα βηματα μου, και εβαλεν εν τω στοματι μου ΑΣΜΑ ΝΕΟΝ, ΥΜΝΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ημων. Ψαλμος μ’=40:2,3. Α’ Κορινθιους 10:4.
Η ΝΕΑ ΖΩΗ εν Χριστω, εν Πνευματι Αγιω, συνοδευεται με το νεο ασμα, με τον υμνο της χαρα, της δοξολογιας, της λατρειας και προσκυνησις, της ικανοποιησις, της πληρωτητας και ευχαριστιας ψαλλοντες εις τον Κυριον… Εφεσιους 5:18-20. Κολοσσαεις 2:10. Αποκαλυψη 22:9,17-21.

…η καρδια σας θελει ζει εις τον αιωνα. Οταν ελθουμε ταπεινα με πιστη στον Σωτηρα Χριστο και του ανοιξουμε την θυρα της καρδιας, τοτε θα εισελθει ο Λυτρωτης Χριστος, ο Βασιλευς της δοξης, ο μονος Σωτηρας Ιησους για να δειπνησει και να επικοινωνει μαζι μας, για να βρισκομαστε παντοτε μεσα στον πλουτο των ευλογιων Του. Ψαλμος κβ’=22:26. Ιωαννου 5:24. Αποκαλυψη 3:20.

Ευχομαι να ζητησεις τον Κυριο, διοτι λεγει, οι εκζητουντες ΑΥΤΟΝ, θελουσι φαγει, θελουσι χορτασθη, θελουσιν αινεσει τον Κυριον, και θελουσιν εχει την αιωνια ζωη. Οθεν δυναται και να σωζη ΕΝΤΕΛΩΣ τους εκζητουντας αυτον, τους προσερχομενους εις τον Θεον ΔΙ’ ΑΥΤΟΥ-δια του Κυριου Ιησου Χριστου, ο οποιος ζει παντοτε δια να μεσιτευει για καθε αμαρτωλο ανθρωπο που ζηταει με πιστη και δεχεται μεσα στην καρδια τον Αιωνιο Σωτηρα Ιησου Χριστο, και την θαυμαστη αιωνια σωτηρια που ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ… Ιωαννου 3:16. 5:24. 14:6. Ρωμαιους 8:34. Εφεσιους 2:4-10. Α’ Τιμοθεου 2:4-6. Εβραιους 7:25.

Οι τεθλιμμενοι θελουσι φαγει, και ΘΕΛΟΥΣΙ ΧΟΡΤΑΣΘΗ